Başkan Özel, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı’na Katıldı

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı”’na katıldı.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı’na katılan tüm kadınların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben duygu ve düşüncelerini yazılı olarak paylaştıkları günde Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel ise şu ifadeleri kullandı. Özel: “Genel Başkanım, Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86'ncı yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde, duygu ve düşüncelerimi bir kadın belediye başkanı olarak sizinle paylaşmak, seçilen bir kadın olarak burada olmak gerçekten çok gurur verici.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934'te Anayasa'da, Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. Böylece Türk kadını, çok sayıda Avrupa ülkesinden daha önce bu demokratik hakkına kavuştu.

Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur. Yüce dinimiz de kadına ayrı bir kutsiyet ve önem yüklemiştir. AK PARTİ olarak biz de aileye ve kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren aileye ve kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal reform yapıp, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Sizin liderliğinizde kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın siyasal temsilinde, bürokrasi, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son on sekiz yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Allah’ın izniyle sizin liderliğinizde; kadınıyla, erkeğiyle güçlü ve büyük Türkiye yolunda AK PARTİ ailesi olarak daha nice başarılara imza atacağız” dedi.