Başkan Özel Yeni Yöresel Ürünler (Yağ-Yoğurt) Pazarındaki Çalışmaları İnceledi

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş’ye ait olan pancar dairesini Belediyemiz mülkiyetine kazandıran Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Koğa Mahallesi 75 ada 36 parselde yer alan, içerisinde; 2 katlı idari bina ve 2 adet depo bulunan 3.734 m² yüzölçümlü yeri yeni yöresel ürünler (yağ-yoğurt) pazarı olarak değerlendirerek, projesine ara vermeden hayata geçirdi.

Yağ-Yoğurt pazarındaki çalışmaları yakından takip etmek ve Müteahhit (Mimar) Mustafa Güner’den bilgi almak için çalışma alanını ziyaret eden Özel: “Süt ve süt ürünlerinde ilçemizin namını duymayan yoktur. Çevremizdeki il ve ilçelerden, gurbetteki hemşerilerimizden yöresel ürünlerimize yoğun ilgi var. Amacımız; ilçemizin bünyesindeki zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak. Yağ-yoğurt pazarına olan rağbetin ve ürünlerini pazarlayan hemşerilerimin yaşadığı sıkıntıların da farkındayız. Biz de yöresel ürünler pazarımız için çok güzel bir proje hazırladık. Hiç vakit kaybetmeden de çalışmalarımıza başladık. İnşallah yakın zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.