Ladik’te Cumhuriyet’in 97’nci Yıl Dönümü Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilçemiz Hükümet Konağı önünde tebrik töreni ve bayram kutlamaları gerçekleşti.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamımız Nurullah Kaya ve Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel törene katılanların bayramını kutladılar. Program, Kaymakam Nurullah Kaya’nın konuşması ile başlayıp, öğrencilerinin günün anlam ve önemine yönelik şiirler okuması ile devam etti.

Kutlamalar; Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

Hükümet Konağı önünde yapılan kutlama programına; Ladik Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mustafa Akar, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Güler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümünü kutlayan Başkan Özel: “Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan, eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir. Bu cennet toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet payidar kalacağının en büyük kanıtıdır. Milletimizin ortaya koyduğu büyük bir azim ve eşsiz bir fedakarlık ile inşa edilen Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum” dedi.