Ladik’te Süs Bitkisi Lale Yetiştirilecek

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale Baykal, Ziraat Mühendisleri; Yasemin İzgi Saraç ve Fahrettin Yüksel ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) sunulan proje kapsamında süs bitkilerinden lalenin ilçemizde yetiştirmesi için istişare ve saha analizi yaptılar.

Bitki yetiştiriciliğinin Ladik’e önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Özel, “Süs bitkilerinden lalenin ilçemizde yetiştirmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, DOKAP’a önemli bir proje sundu. 5000 m² lik bir alanda lale yetiştirmeyi planlıyoruz. Projede, yüksek gelir getiren tarım fırsatlarından biri olan Sahlep yetiştiriciliği de bulunuyor. Ladik Belediyesi olarak amacımız; yöresel ürünleriyle nam salan Ladik’te, lale ve sahlep üretimini de teşvik edip, vatandaşlarımıza para kazandıran, gelir getiren bir tarım faaliyetini kazandırmak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.