Pilot İlçe Ladik Bölgesel Sıfır Atık İstişare Toplantısında

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Belediyemiz Sıfır Atık Birimi ile pilot ilçemiz Ladik’i temsilen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Bölgesel Sıfır Atık İstişare Toplantısı’na katıldı.

Sıfır Atık Projesi'nin tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını sağlamak, sıfır atık yönetmeliği kapsamında bilgi vermek ve istişarede bulunmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Belediyemiz Sıfır Atık Birimi de standıyla dikkatleri üzerine çekti.

Belediyemizin Sıfır Atık Projesi ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların, materyallerin ve projemizin maskotu kardan adamın tanıtıldığı standımızda açıklama yapan Başkan Özel, “ Bugün Karadeniz Bölgesi’nin, Çalışma ve Şehircilik İl Müdürlükleri, büyükşehir il ve ilçe belediyelerinin temsilcileriyle bir araya geldik. Sıfır Atık Projesi’nde geldiğimiz noktayı, yapmış olduğumuz çalışmaları değerlendirme fırsatımız oldu. Biz Ladik olarak bu projeyi titizlikle ve hızlı bir şekilde uygulamaya başladık. 2016-2023 yıllarını kapsayan Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı doğrultusunda, 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin öncelikle resmi kurumlar, yerel yönetimler ve sonrasında tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bizlerde pilot ilçe olarak bu projede model olacağız. Sıfır Atık ile ilgili tüm ülkelerde uygulanan çalışmaları inceliyoruz. Uzman kişilerden destek alıyoruz. Büyüğünden küçüğüne herkesin fikrini önemsiyor ve projemizde değerlendirmeye alıyoruz. Maskotumuz kardan adamda bu fikirler ışığında ortaya çıktı. Sıfır Atık’ta tanıtım yüzümüz maskotumuz olacak. Bu güzel proje de bizlere destek ve emek veren herkese minnettarım. Biz bu işe gönül koyduk. Gelecek nesillere temiz bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakılması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz…”dedi.

Tanıtım standımızda yoğun ilgi gören kardan adam maskotumuz, katılımcılarla fotoğraf çektirip, kendilerine geri dönüşümlü kalem ve not defteri hediye etti.