Başkan Özel'in 15 Temmuz Mesajı

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 4. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Darbe girişiminin akamete uğratılmasında en büyük pay sahibinin Türk Milleti olduğunu ifade eden Başkan Özel mesajında: “15 Temmuz, milli iradenin, milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği, tarihe altın harflerle yazılmış kutlu bir zaferdir. Kuşkusuz bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti, gazi milletimizin büyük fedakarlıklarıyla elde edilmiştir.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyar duymaz, hain darbecilere direnmek için; canı pahasına sokak ve meydanlara çıkarak şehitlik mertebesine kavuşan, gazi olan Türk Milleti’nin kahramanlığı hiçbir şeyle ölçülemez. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; milletimiz üstün cesareti, feraseti ve kahramanlığıyla hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında hiç şüphesiz ki en büyük pay sahibidir. Vatanımızda gözü olanlar, istiklâl ve hürriyetimize kast etmek isteyenler şunu bilmelidir ki, girişecekleri her türlü hareketin akıbeti, 15 Temmuz gecesinden farklı olmayacaktır.

Tüm fertleriyle tek yürek olan milletimiz, Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz bir demokrasi zaferidir. Bu vesileyle, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim Yüce Türk Milleti’ne böyle kara günler bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz gecesini unutmamak, gelecek nesillere demokrasi ve milli iradenin önemini daha iyi anlatabilmek hem toplumsal hem de bireysel hafızamızı daha diri tutmak adına Belediyemiz, İlçe Kaymakamlığımız ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte düzenlemiş olduğumuz '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programına tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.