Başkan Özel Öğretmen Günü’nde Akpınar’ı Gezdi

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Kaymakamımız Nurullah Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aykan Sancı ile Akpınar yerleşkesinde önceden Akpınar Köy Enstitüsü Okulu olarak kullanılan Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Akpınar’ın meşhur marangozhanesini, 1940 yılından günümüze kadar eğitim-öğretimde kullanılan tüm araç ve gereçlerin yer aldığı eğitim müzesini ve Şehit Mustafa Yahya Mertcan Konferans Salonu'nu gezdiler.

Akpınar’da geçmişin izlerinin hala taze olarak var olduğunu söyleyen Başkan Özel, “Akpınarlı olmak ayrıcalıktır derler ya, burada yaşayan yaşamayan herkese Akpınar, o ruhu hissettiriyor. Bugün öğretmenlerimizin unutulmadığı gün. Burası da ülkemize önemli insanların, öğretmenlerin yetiştiği bir eğitim yerleşkesi. İnsanın kendini özel hissettiği bir yer. Bizde Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerin ana ocağı olan enstitüyü ziyaret ettik” dedi.