Başkan Özel Siyez Buğdayının Hasat Çalışmalarına Katıldı

Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Ladik Belediyesi’nin tarıma ve yerli üretime katkı sağlamak için ektiği siyez buğdayının hasat çalışmalarına katıldı.

Ladik Belediyesi’nin tarlalarını değerlendirmek ve üretime çiftçileri teşvik etmek için kolları sıvayan Başkan Özel, Aşağıgölyazı Mahallesi’nde ekilen siyez buğdayının hasat çalışmalarına eşlik edip, yetkililerden bilgi aldı.

Çiftçileri siyez buğdayı ekmeye davet eden Başkan Özel: “Buğday türlerinin atası olarak bilinen yerli tohumumuz siyez, biraz soğuğu ve kar altında kalmayı istiyormuş. Şartlar Ladik’i tarif ediyordu. Biz de Ladik Belediyesi olarak tarıma ve yerli üretime katkı sağlamak adına atalık tohumumuzu tarlalarımıza ektik. Gluten oranı düşük, modern buğdaya göre iki kat daha fazla A vitamini ve demir içeren GDO’suz siyezde şimdi hasat zamanı… Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyor, siyez buğdayını yetiştirmeye davet ediyorum.” dedi.