Belediyemizin, Ladik Kaymakamlığı ve diğer kamu kurumlarıyla ortaklaşa hazırladığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısına kadar gün boyu yapılacak etkinliklerle gerçekleşecek.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI;

15 Temmuz Çarşamba Günü

• Saat 11:00’dan itibaren, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Milli Birlik Günü temalı fotoğraflar ve resimler, Eski Ladik Belediyesi Hizmet Binası ve çay ocakları önünde sergilenecek.
  • Saat 13:30’da resim ve fotoğraf sergisi protokol mensuplarınca gezilecek.
  • Öğle ezanından önce İlçe Müftülüğünce, Avcı Sultan Mehmet (Merkez) Camii’nde Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulup, hatmi şeriflerin duası yapılacak.
  • Saat 14:00’dan itibaren ilçe protokolü tarafından Şehitlerimizin kabirlerine, ailelerine ve Gazilerimize ziyaret gerçekleştirilecek.

Saat 21:00’da, Ladik Belediyesi Hizmet Binası önünde (Cumhuriyet Meydanı) gerçekleşecek etkinlikte;

• Şehitlerimiz için saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak.
  • 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz ruhuna Kur’a-ı Kerim okunacak ve dualar yapılacak.
  • 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı video gösterisi yer alacak.
  • Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamı konuşmalarını yapacak.
  • Şiirler ve yazılar okunacak.
  • İlahiler söylenecek.
  • Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın halkımıza hitapları sinevizyondan izlenecek.
  • Saat 00:13’te tüm camilerimizden Sela okunacak.
  • TV yayınından 15 Temmuz programı izlenecek.
  • Ezgi dinletisi gerçekleşecek.
  • Sabah ezanı ile program son bulacak.

Yaşadığımız o günü unutmamak ve unutturmamak adına 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine tüm halkımız ve kamu görevlileri davetlidir.