Mobil Atık Getirme Merkezleri Faaliyete Geçti

Sıfır Atık’ta pilot ilçe olan Ladik’te, Belediyemiz atık projesi kapsamında ilçenin 2 farklı noktasına Mobil Atık Getirme Merkezi kurdu.

Ladik Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Sıfır Atık projesi kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere Mobil Atık Getirme Merkezi kuran Belediyemiz, projeyle birlikte ortaya çıkan atıkları ayrıştırıp; israfın önüne geçmeyi, doğal kaynakları korumayı, enerji tasarrufu sağlanmayı, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Atık merkezleriyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Başkan Nurhan Yapıcı Özel; “Mobil Atık Getirme Merkezlerinde; plastik, kağıt, cam, metal, yağ, pil ve elektronik atıklar olmak üzere 7 ayrı özel bölmeler bulunuyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları atık getirme merkezine getirerek hem geri dönüşüme hem de ekonomiye katkı sağlayacak. İki buçuk aylık kısa bir sürede sadece pilot iki mahallemizden (Akpınar ve Hacıalipınar) 20 ton kağıt topladık. Böylelikle hep birlikte yaklaşık 340 ağacı ve doğal kaynağımız ormanları koruyarak, geri dönüşüme ve ekonomiye önemli bir katkı sağladık. Sıfır atık hedefiyle başladığımız projede, ilçenin 2 farklı noktasına koyduğumuz atık merkezlerini lütfen kullanalım, kullanmayanları teşvik edelim. Mobil merkezlerimizden biri Belediyemizin önünde diğeri de otogar önünde. Göstereceğiniz duyarlılık için hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Yakın zamanda atık çalışmalarıyla ilgili diğer güzel projelerimizi de hayata geçireceğiz. Bu önemli döngüde çevremiz başta olmak üzere herkes kazanacak. " dedi.